Humanitarna akcija 'Slikari srcem za djecu oboljelu od raka' u Roditeljskoj kući Istaknuto

30 Mar 2017

Humanitarna izložba/akcija "Slikari srcem za djecu oboljelu od raka" bit će otvorena sutra u Roditeljskoj kući, u krugu Pedijatrijske klinike Jezero Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Akciju su pokrenuli članovi UK "Majevica" iz Srebrenika s ciljem pomoći radu Roditeljske kuće u Sarajevu.

Slikari iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, BiH i Austrije donirali su svoja umjetnička djela koja će biti izložena na prodajnoj izložbi. Sredstva od njihove prodaje bit će donirana za Roditeljsku kuću.

Roditeljska kuća je dom gdje borave djeca oboljela od raka i njihove porodice za vrijeme liječenja, a koji dolaze iz cijele Federacije u Sarajevo na liječenje. Djeca koja se liječe na Hematoonkološkom odjelu Pedijatrije u Sarajevu, sa svojim roditeljima, braćom i sestrama, potpuno besplatno borave u Roditeljskoj kući za vrijeme trajanja liječenja.

Osim besplatnog smještaja, u kući im je obezbijeđeno: osnovne životne i higijenske namirnice, psihosocijalna pomoć i podrška te vrijeme provedeno zajedno sa porodicom, bez razdvajanja, kako je to bilo prije postojanja Roditeljske kuće. Liječenje raka dugo traje i ova kuća pruža utočište tim porodicama u teškom periodu života, saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

(FENA)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo