Udruženje 'Pomozi.ba' nastavlja sa projektom 'Užine' za socijalno ugroženu djecu Istaknuto

02 Okt 2017

Udruženje “Pomozi.ba” i ove godine nastavlja projekt 'Užine' u okviru kojeg se uz pomoć donacija kompanija i dobrih ljudi osiguravaju užine za djecu iz socijalno ugroženih porodica u Bosni i Hercegovini.

Sa tim projektom su prvi put počeli u martu 2014. godine, a prošle godine su osigurali užine za 1.000 djece. Cilj im je i ove godine doći barem do tog broja.

- U školama u ruralnim sredinama užina za jedno dijete mjesečno iznosi 10 KM. Nažalost, mnogo roditelja to ne može da priušte djeci. Osim što su zbog toga djeca gladna tokom nastave, osjećaju se drugačije od svojih drugara koji imaju užine svaki dan.

 

Djeca su najranjivija kategorija našeg društva i osjećamo dužnost da im osiguramo kvalitetne uslove - saopćeno je iz Udruženja "Pomozi.ba".

U saradnji sa školama osiguravaju da niko od roditelja i djece ne zna da djeca koja su korisnici ovog projekta zapravo dobivaju te užine besplatno, kako bi ih dodatno zaštitili. Pored redovnih užina trude se povremeno djeci osigurati i voće kao i druge stvari koje ih obraduju.

Donacija za tu svrhu se može uplatiti bilo kada u toku mjeseca za tekući mjesec, a ko želi može uplatiti odmah za cijelu školsku godinu.

- Možete biti donator za jedno ili više djece, svako u skladu sa svojim mogućnostima. Prioritet su nam djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca koja imaju određene poteškoće u razvoju i djeca koja imaju roditelje ali koja spadaju u socijalno ugroženu kategoriju, odnosno djeca kojoj roditelji nisu u stanju osigurati tih 10 maraka mjesečno kako bi imali sendvič u školi.

 

Od ove godine dodatno smo se bazirali na manja mjesta i samim tim je i cijena užina jeftinija nego što je bila prethodnih godina. Mjesta gdje su užine skuplje pokrili smo u saradnji sa nekim partnerskim kompanijama kao i sredstvima iz naših donacijskih kutija na benzinskim pumpama Hifa Petrol - navode iz Udruženja "Pomozi.ba".

Kako se dodaje u saopćenju, pozivom na broj 17002 doniraju se četiri užine za djecu u školama širom BiH. Broj je jedinstven za sve operatere, a cijena je 2 KM, što je dovoljno za četiri užine.

Pomoći možete i na sljedeće načine:

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje Pomozi.ba, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Užine

PayPal: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
(Direktni link: https://www.paypal.me/Pomozi)

Svako ko želi može sponzorisati jedno ili više djece, a za dodatne informacije može pisati na njihovu Facebook stranicu ili na email Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo