Nova sezona i novi termin emitovanja emisije IBADET-VEZA SA STVORITELJEM Istaknuto

23 Okt 2017

Poštovani slušaoci!

U ponedjeljak 23. oktobra 2017. godine počinje nova, treća po redu sezona emitovanja naše emisije IBADET-VEZA SA STVORITELJEM. U protekle dvije sezone družili smo se u terminu petkom od 15:30h, dok nova sezona donosi i novi termin ove emisije, a to je ponedjeljkom od 10h.

U prve dvije sezone kroz 91 emitovanu emisiju,  imali smo čast da ugostimo uvažene profesore i alime prof. Mustafu Sušića, dr. hfz. Elvira Duranovića, dr. Nezira Halilovića i dr. Ismeta Bušatlića, sa kojima smo tretirali zanimljive ibadetske i vjerske teme. Kraj druge sezone dočekali smo u društvu sa prof. Mustafom Spahićem, koji će biti sa nama u studiju i na početku treće sezone. U 92. po redu izdanju u ponedjeljak 23.10.2017. od 10 sati uživo, nastavljamo govoriti o osnovnim odlikama Adema-Čovjeka.      

Islam je prirodna vjera koja obuhvata sve segmente ljudskog života, odnosno islam predstavlja sistem za cjelokupan čovjekov život u svim njegovim aspektima. Uzvišeni Allah dž.š. nije islam učinio samo čistim emocionalnim vjerovanjem, koje je otrgnuto od realnog života, već je učinio da Islam duboko zadire i u sve sfere društvenog, socijalnog, moralnog, političkog, pravnog i drugih aspekata života. Islam  je regulirao sve što je bitno za čovjeka i ništa nije ostavio nejasnim i nedorečenim.

Imajući u vidu da je prva obaveza čovjeka prema Allahu dž.š.,  da posjeduje iman, tj. da povjeruje, a odmah zatim da izvršava svoje ibadete, te znajući da su zaista rijetke emisije i prilike u kojima se govori o osnovama vjere, pogotovo o osnovama ibadeta, tj. o onim područjima preko kojih čovjek spoznaje svoja prava i svoje obaveze, mi ćemo se potruditi da Vama, cijenjeni slušaoci, i dalje  kroz emisije Ibadet-veza sa Stvoriteljem olakšamo i ukažemo na Pravi put i ispravnu praksu kada su u pitanju naša vjera, naši ibadeti i naša plemenita tradicija.

Cijenjeni slušaoci, uz našeg gosta uvaženog prof. Mustafu Spahića, sigurni smo da će ova naša emisija i dalje imati dobar prijem, jer ćemo i u trećoj sezoni nastojati govoriti jednostavnim i jasnim jezikom, koji će te nadamo se s lahkoćom moći razumjeti!

Očekujemo i dalje Vaše aktivno učešće putem telefona 033/559-420 i 559-421, putem e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem facebook stranice radija BIR. Budite sa nama!

92. Ibadet-veza sa Stvoriteljem – ponedjeljak 23.10.2017. od 10h uživo!

Urednik i voditelj Edin Spahić.

Ocijeni
(4 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo