Projekat " Snaga porodice " Istaknuto

26 Jan 2018

U vremenu kada porodice sve više zapadaju u krizu, kada SLABI komunikacija među članovima Bporodice Muftijstvo sarajevsko osmišljava projekte sa ciljem jačanja porodice, osnaživanju bračnih parova, koji će na adekvatniji način odgovoriti ulogama supružnika, roditelja, ali i članova šire porodice.

Muftijstvo sarajevsko i organizacija World Vision već godinu i po rade na zajedničkom projektu „Snaga porodice“ . Nakon testiranja metodologije, priručnika i samog realizovanja radionica sa krajnjim korisnicima-bračnim parovima i pojedincima, pristupilo se radu sa porodicama na terenu.

Cilj Muftijstva sarajevskog je da rad sa porodicama postane redovna aktivnost u medžlisima. Ciljne skupine su supružnici, roditelji, mladići i djevojke. Kroz radionice će učesnici promišljati o svojoj porodici, povezivati prošlost, sadašnjost i budućnost u kvalitetnu priču.

U januarskom izdanju emsije ''Porodica i zajednica '' urednica emisije mr. Sabrija Mehmedović sa gostima će predstaviti ovaj projekat. Gosti emsije su : mr. Sulejman ef Čeliković i Harisa Haverić-Okanović, učesnici projekta.

Emisija je u programu u subotu 27.01.2017. dodine od 10.00 sati.

Dobar prijem !

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo