Sportski Mozaik : "Sarajevska pahuljica" dodjeljuje se Ismailu Zulfiću Istaknuto

02 Apr 2018

U ponedjeljak 02.04.2018 godine od 18:00 sati u emisiji Sportski Mozaik poslušajte razgovor sa Ismailom Zulfićem, njegovim trenerom Amelom Kapom i roditeljima ovog mladog borca i šampiona.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je danas odluku da nagradu "Sarajevska pahuljica" dodijeli Ismailu Zulfiću za ostvaren izuzetan uspjeh na takmičenju u oblasti sporta.

Gradsko vijeće ovu nagradu dodjeljuje mladim osobama u životnoj dobi do navršenih 30 godina starosti, te redovnim učenicima i studentima sa područja grada Sarajeva, kao pojedincima i grupama, koji su ostvarili izuzetne rezultate na očuvanju i unaprjeđenju općedruštvenih vrijednosti, kao i u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Ismail, poznat kao "Leptir bez krila" jer je rođen bez ruku, a prije dvije godine je prvi put ušao u bazen. Sada pliva poput pravog profesionalca i prepliva Olimpijski bazen.

Iza sebe ima niz zlatnih medalja s brojnih takmičenja u BiH i regiji. Tu nije stao. Prošle zime je učio i skijati.

O bh. Leptiru pisao je cijeli svijet, kao i o njegovim drugarima koji su članovi PK Spid. U njihovom uspjehu nesebično im pomaže predsjednik kluba i trener Amel Kapo.

Krajem prošle godine Zulfić je proglašen najperspektivnijim sportistom BiH na Izboru sportiste godine osoba s invaliditetom koje je organizovao Sportski savez invalida FBiH.

Ismail je dokaz kako volja i unutrašnja snaga ruše sve barijere, te da ništa nije nemoguće uz malo truda.

Današnju emisiju u potpunosti posvećujemo Ismailu Zulfiću uz iskrene čestitke. Razgovarali smo za trenerom ovog mladog borca i njegovim roditeljima.

Emisiju uređuje i vodi Bakir Silajdžić.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo