Sarajevo 96.5 MHz | Travnik 90.7 MHz | Zenica 87.7 MHz | Tuzla 95.4 MHz | Mostar 100.9 MHz | Bihać 99.1 MHz | Banja Luka 100.4 MHz

Kotor Varoš 91.6 | Fojnica 90.7 | Doboj 90.1 | Bužim 98.1 | Foča 101.7 | Stolac 88.7 | Višegrad, Goražde 95.9

Bugojno 100.1 | Sanski Most 102.2 | Bratunac 99.3 | Konjic 94.2 | Zavidovići 103.8 | Srebrenik 95.4

Slušajte uživo

Ramazanski program radija BIR

, Published in Najave Featured

Radio BIR i predstojećeg ramazana, kroz različite programske sadržaje ponudiće vam kvalitetan i raznovrstan program.

Sehurski i Iftarski program uživo

Sehurski program Zapostimo zajedno koji je se profilirao kao prepoznatljiv medijski brend i ovoga ramazana biće realizovan uživo. Uz rubrike „Muslimansko naslijeđe“, „Zanimljivi svijet islama“, „Zanimljivi vakufi“ i „Ramazanska hedija“, te uz atraktivne goste, kroz sehurski program vodit će vas autorica serijala dr. Zehra Alispahić. Sehurski program „Zapostimo zajedno“ započinjat će sat i 30 minuta prije nastupa sehura i trajat će 30 minuta nakon nastupa sehura.

Ramazanska mukabela u prvom dnevnom terminu sa prijevodom značenja Časnog Kur'ana biće emitovana od 4 sata. Osim ovog termina, učenje Časnog Kur'ana moći ćete pratiti svakog dana u terminima od 11,30 i od 23,30. Učenje prvog džuza biće emitovano 1. dana ramazana, odnosno 16. maja.

Jutarnji program „Ramazansko jutro“ započinjat će svakog dana od 8 sati i trajat će do 11,10. Uz novinarske priloge, aktuelne informacije i gostovanja, jutarnji program će završavati sa informacijama kako se ramazan provodi u našim medžlisima i džematima u okviru rubrike „Naši ramazanski dani“.

Popodnevni ramazanski program započinjat će od 14 i trajat će do 18 sati. Od 14 do 14,50 u Popodnevnom ramazanskom programu razgovaramo sa našim gostima. Od 16 sati svakog dana moći ćete slušati autorske serijale. Nakon centralne informativne emisije, Centralnog infa od 17 sati, odjavljujemo Popodnevni ramazanski program i najavljujemo Iftarski program.

Iftarski program započinjat će svakog dana od 18 sati i trajat će do 20 sati. Od 18 sati razgovarat ćemo o ramazanu sa našim gostima u okviru serijala „Moj ramazan“. Iz Iftarskog programa izdvajamo serijale „Miris ramazana“, „Vodič kroz halal“ i „Ramazanska halka“. Toplo vam preporučujemo i serijal tefsira Časnog Kur'ana „Kur'anski dragulji“ kojeg realizujemo sa hfz. Husejnom Čajlakovićem. Učač kur'anskih ajeta biće Jasir Kovačević, student Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu. Serijal „Kazivanja o vjerovjesnicima“ kojeg ćete imati priliku slušati u okviru Iftarskog programa realizovat će studenti Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Autorski serijali

Ponedjeljkom od 10 sati preporučujemo vam serijal „Ibadet – veza sa Stvoriteljem“ u kojem ćemo o ramazanskom postu razgovarati sa našim gostom profesorom Mustafom Spahićem. Od 16 sati možete pratiti serijal „Đerđef“ koji donosi priče koje smo snimili sa našim sagovornicima u Bosni i Hercegovini, Sandžaku i Crnoj Gori.

Utorkom od 10 sati emitujemo dijaloški serijal „Ramazan-poklon čovječanstvu“ u kojem će naš gost biti mr. Meho ef. Šljivo, rukovodilac Odjela za vaz, hatabet i misijsko djelovanje u Upravi za vjerske poslove. Od 16 sati možete slušati „Našu južnu baštinu“ koja donosi aktuelna zbivanja iz Hercegovine i Muftijstva mostarskog.

Srijeda od 10 sati rezervisana je za serijal „Ramazanski savjeti“. U prvom izdanju gost će biti mr. Nusret ef. Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e. Istog dana od 16 sati preporučujemo vam serijal „Ramazan je prilika...“.

Četvrtkom od 10 sati emitovat ćemo serijal „Ramazanska kazivanja“. Od 16 sati moći ćete slušati serijal „Stopama Božijeg Poslanika, a.s.“, koji se temelji na istoimenom djelu jednog od najistaknutijih islamskih intelektualaca današnjice Tarika Ramadana.

Petkom od 10 sati kroz „Islamske teme“ vodit će vas mr. Aljo ef. Cikotić, a od 16 sati moći ćete slušati serijal „Priče iz Kur'ana“, baziran na izuzetnom djelu hafiza Ibn Kesira, autora poznatog tradicionalnog tefsira.

Subotom od 10 sati preporučujemo dijaloški serijal „Rezervisano – razgovor s povodom“, a od 16 sati serijal „Kćerke Časnog Poslanika, a.s.“ baziran na djelu autora Medni Abbasija.

Nedjeljom od 10 sati preporučujemo serijal „Porodica i zajednica“, a od 14 sati serijal „Glas mladosti u ramazanu“. Od 15,30 slušajte ramazanska izdanja serijala „Je li nam do smijeha“.

Radio BIR svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu čestita nastupajući mubarek mjesec, sa dovom Uzvišenom Allahu, dž.š. da nam pomogne da nastupajuće mubarek dane ispostimo u zdravlju, rahatluku, porodičnom miru i sigurnosti, nadajući se Allahovoj, dž.š. milosti, nagradi i oprostu.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Rate this item
(3 votes)