Logo
Print this page

Hrvatska: Ultramaratonci krenuli s Ovčare do Potočara

, Published in Magazin Featured

Na sedmi Ultramaraton Vukovar - Srebrenica jutros je od spomenika na Ovčari krenulo sedam ultramaratonaca. Petorci koja će istrčati svih pet etapa pridružilo se dvoje maratonaca na jednom dijelu staze.

Ultramaraton Vukovar - Srebrenica tradicionalni je način obilježavanja srebreničke tragedije i njezino povezivanje sa stradanjem na Ovčari pokraj Vukovara.

Cilj je organizatora sportskim činom povezati ova dva grada te ukazati na stradanja koja su stanovnici prošli u prošlom ratu, ali i poslati poruku novim generacijama da se tako nešto nikada više ne smije ponoviti.

Cijelu rutu ultramaratona kojega će trčati pet dana u pet etapa istrčat će pet ultramaratonaca: Dražen Čučić, Robert Kasumović, Zmago Horvat, Elvir Rakipović i Duško Štrbac.

Ultramaratonu se na prvoj dionici od Vukovara do Vinkovaca pridružilo još dvoje maratonaca, Srebreničanka Ermina Bakalović koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama, koja će trčati i zadnju etapu do Srebrenice, te Ikica Danijel.

Na Ovčari su podršku ultramaratoncima došli pružiti predstavnici Vukovarsko-srijemske županije te braniteljskih udruga, a glavni organizator Ultramaratona je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) uz podršku Grada Zagreba, Grada Vukovara, hrvatskog Ministarstva branitelja, Predsjedništva BiH i predsjednice Republike Hrvatske.

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB