Vjerski program manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2018" Istaknuto

02 Avg 2018

Vojno muftijstvo i ove godine poziva Vas da prisustvujete ''Dovi za Domovinu''  u Ratnoj džamiji na Igmanu  02. i 03. augusta 2018. godine.U četvrtak, 02. augusta 2018. godine, između akšama i jacije-namaza, bit će upriličen mevludski program kojeg će izvesti vojni imami i imami sarajevskog muftijstva.

Gost predavač je hfz. Kenan-ef. Musić, glavni imam MIZ Sarajevo. Nakon jacije-namaza, Zikr s početkom u 22:30 sati, predvodit će šejh nakšibendijske tekije, Halil Brzina.

U petak, 03. augusta 2018. godine u 12:30 sati na platou Ratne džamije na Igmanu predviđeno je obraćanje vojnog muftije Hadis-ef. Pašalića, a džumu-namaz predvodit će Husein efendija Kavazović, Reisu-l-ulema IZ u BiH. Dovu za Domovinu Bosnu i Hercegovinu proučit će Haris efendija Mustajbašić, glavni imam MIZ Zvornik.

Borba za Igman je bila borba za očuvanje emaneta vjere u Boga, borba za život, svakog od nas i za naše dostojanstvo.


Cjelovitost programa manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2018" pored simboličkog i historijskog obuhvata i vrlo bitan obredoslovni odnosno vjerski aspekt.
Pozivamo veterane, porodice šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide i patriote BiH da budu s nama u četvrtak na mevludu i zikru te u petak na džuma-namazu i Dovi za Domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Posvjedočimo  istinu o odbrani države BiH.Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo