Logo
Print this page

Održan 11. festival "Kajde iz naistana"

, Published in Magazin Featured

Sinoć je u prepunoj gradskoj Kino sali u Kaknju održana 11. po redu manifestacija "Kajde iz naistana".

Na ovogodišnjem festivalu učešće su uzeli: Ibrahim ef. Bilčević, Bilal Zukan, hor "Bir Bošnjak" iz Živinica i hor "Ak Saray" iz Kaknja, kao domaćin.

"Mi se jedanaest godina trudimo da jednu kapljicu ljubavi prenesemo na sve one koji vole duhovnu muziku i nadam se da smo za ovih jedanaest godina bar malo opravdali ono zbog čega smo se organizovali i zbog čega radimo" – kazao je u svom obraćanju organizator festivala Abdurahman ef. Zukan.

Prisutne je poselamio i glavni imam MIZ Kakanj Sulejman ef. Čeliković koji je uz dirljive detalje iz Poslanikove, s.a.v.s. sire pozvao prisutne da dozvole da Poslanik, a.s. uđe u njihova srca.

"Dozvolite Poslaniku da uđe u naše kuće, u naša srca i naše živote, pa ćete vidjeti ako Bog da, kakav će bereket krenuti, kako ćemo ojačati, oživjeti, osnažiti, međusobno zavoljeti, a svi skupa radovati." – kazao je Čeliković.

Voditelj programa je bio akademski glumac Mirza Mušija, a organizator se i ove godine se potrudio ljubiteljima duhovne muzike prirediti pravu duhovnu gozbu.

Snimak koncerta ćete moći poslušati večeras od 20 sati.

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB