Skripta: efikasnim učenjem do širokih vidika

15 Feb 2019

U novom izdanju emisije za mlade Skripta razgovaramo sa Halilom Lačevićem, studentom prve godine na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu o efikasnom učenju i pamćenju u kontekstu hifza i koristi koje ima proces memorisanja Kur'ana časnog.

Halil dolazi iz Podgorice, a s nama će podijeliti svoja iskustva prilikom boravka u Sarajevu, o dinamičnoj atmosferi u kojoj živi te će iz vlastitih zapažanja dati savjet onima koji žele efikasno učiti i memorisati kur'anske riječi. 

Pored toga donosimo vam i nekoliko savjeta koje trebate imati na umu ukoliko trebate učiti, kako održati koncentraciju i koliko često moramo ponavljati gradivo da bi uvijek bilo svježe u našem mozgu.

Koliko je zaista potrebno vremena da se usvoje nova saznanja, zašto je potrebno svakoga dana naučiti nešto novo? Jeste li znali da se struktura čovjekovog mozga mijenja kada se proširi vokabular, usvoji nova definicija, shvati neki proces? Ovo su samo neka od pitanja na koja dajemo odgovor u novom izdanju emisije. Budite uz nas, subotom od 18 sati.

Emisiju uređuje i vodi Kerim Sefer.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo