Logo
Print this page

Delegacija Islamske organizacije „Milli Görüş“ posjetila radio BIR

, Published in Najave Featured

Delegacija Islamske organizacije "Milli Görüş" na čelu sa predsjednikom Kemalom Ergünom posjetila je danas radio BIR. U pratnji predsjednika Ergüna bili su predsjednik Islamske zajednice Bošnjaka Austrije Esad ef. Memić i predstavnici organizacije "Milli Görüş".

Islamsku organizaciju "Milli Görüş" formirali su radnici, muslimani porijeklom iz Turske koji su početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća otišli raditi u Njemačku i druge države poslijeratne Zapadne Evrope. Zvanično, kao organizacija "Milli Görüş" formirana je 1972. godine u njemačkom Hannoveru. Početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća sjedište organizacije preseljeno je u Köln, gdje se nalazi i danas.

Sa predsjednikom Ergünom razgovarali smo o aktivnostima ove organizacije, o položaju muslimana u Evropi i o talasu izbjeglica koji ponovo nadire ka zemljama Evrope. Ovim povodom smo razgovarali i o izgradnji najveće džamije u Evropi, koja se gradi u Strazburu, neposredno u blizini Evropskog parlamenta, za koju je kamen temeljac postavljen prošle godine.

Intervju možete poslušati u programu radija BIR danas, od 15,30 sati.

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB