Održana sjednica Rijaseta

24 Maj 2016

U utorak je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića održana redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na početku sjednice prisutni su se učenjem Fatihe prisjetili rahmetli Husein ef. Smajlovića, bivšeg predsjednika Sabora i člana Ustavnog suda Islamske zajednice koji je prije nekoliko dana preselio na Ahiret.

U okviru sjednice Rijaset je razmatrao i dao saglasnosti na niz prijedloga pravila među kojima su saglasnost na „Pravila škole“ Gazi Husrev-begove medrese te saglasnost na pravila o drugom ciklusu studija na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, a data je i saglasnost za izmjenu osnivačkog akta medrese „Osman ef. Redžović“ u Visokom.

Također su razmatrani prijedlozi Ureda za društvenu brigu za socijalna davanja i pomoć različitim ustanovama i pojedincima.

Na sjednici je usvojen zaključak da prije nastupajućeg mjeseca ramazana bude održana tematska sjednica Rijaseta na kojoj će biti razmatrani planovi ramazanskih aktivnosti organa i ustanova Islamske zajednice, javlja MINA.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo