BBI dodijelila 100 stipendija učenicima i studentima bez jednog roditelja Istaknuto

06 Apr 2017

Bosna Bank Internatonal (BBI) na svečanoj ceremoniji u amifiteatru fakulteta Humanističkih nauka  u Mostaru danas je dodijelila 100 stipendije djeci bez jednog ili oba roditelja mostarske regije u iznosu od 100 američkih dolara mjesečno, odnosno 1.200 dolara godišnje.

U ovoj godini BBI je iz Fonda „Sheikh Saleh Kamel“ dodijelila ukupno 500 stipendija na području cijele Bosne i Hercegovine. „U protekle četiri godine BBI je po osnovu stipendiranja podijelila preko 4 miliona KM. Drago nam je da na ovaj način možemo dati podršku mladim ljudima, da ih na ovaj način možemo staviti u prvi plan i pomoći im u njihovom naučnom profiliranju“, istakao je Izedin Kurtović rukovodilac Filijale BBI Mostar.

Generalni direktor BBI za BiH Amer Bukvić korisnicama stipendija čestitao je na ostvarenom uspjehu koji ih je kvalificirao za dobijanje stipendija a potom poručio da biraju usmjerenja i poslove koje vole i u kojima će uživati dok rade.

„Nemojte gledati koji su poslovi najplaćeniji, već gledajte da radite ono što volite, samo tada ćete raditi svoj posao sa strašću i tada ćete pobjeđivati. Danas smo sve više povezani u globalnom svijetu. Konkurencija postaje sve teža i teža. Samo najbolji pobjeđuju, a put da budete najbolji je da volite ono što radite. Ako to radite zbog proračuna i interesa onda ćete ostati prosječni“, poručio je Bukvić.

Fond „Sheikh Saleh Kamel“, osnovan je na inicijativu i filantropa Sheikha Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg „Al-Baraka" finansijske i poslovne grupacije. Predstvanici Islamske razvojne banke dr. Adil Sindi i Seyid Afzal Džamil, koji su prisustvovali današnoj ceremoniji najavili su otvaranje posebnog fonda stipendiranja dodiplomskog studija najboljih bosanskohercegovačkih studenata u Turskoj, Maleziji, i drugim zemljama u svijetu.

Korisnicima stipendija na svečanosti su se obratili još ministar obrazovanja HN kantona Rašid Hadžović, glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Ciktoić, počasna predsjednica Asocijacije Fatma Fatima Hukić i Nedžama Begović Špago predstavnica Asocijacije Fatma Mostar dok su se u ime dobitnika stipendija menadžmentu BBI banke zahvalile Jovana Sikimić iz Kalinovika i Senita Maksumić iz Mostara.

 

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo