Korisnici Terapijske zajednice - Kampus izradili 'Cvijet Srebrenice' od kamena

07 Jul 2017

U okviru tretmana odvikavanja od psihoaktivnih supstanci, klijenti i uposlenici Javne ustanove “Terapijska zajednica - Kampus” Kantona Sarajevo izradili su na art terapiji 'Cvijet Srebrenice' u krugu ustanove u Rakovici.

Dimenzija cvijeta je prečnika od 15 metara i izrađen je od dvije vrste lomljenog kamena donacijom sarajevske firme "Baumit“.

Kako je u izjavi za Fenu rekao direktor JU "Terapijska zajednica - Kampus“ Kenan Kestendžić, u junu su korisnici usluga i uposlenici Kampusa došli na ideju da uz podršku art terapeuta izrade cvijet Srebrenice koji bi kao takav bio jedinstven u regionu.

- Jedinstven je zbog toga što je cjelokupan cvijet ručno rađen i slagan od dvije vrste lomljenog kamena voljom i željom korisnika da na jedan malo drugačiji način iskažu počast žrtvama genocida u Srebrenici - istakao je Kestendžić.

Cvijet kao trajna instalacija nalazi se na avionskoj ruti prema Međunarodnom aerodromu Sarajevo pa se vidi i pri slijetanju i uzlijetanju aviona sa Sarajevskog aerodroma.

Kestendžić je naglasio da svake godine nekoliko korisnika TZ Kampus tradicionalno učestvuje i u "Maršu mira Nezuk-Potočari 2017" uz asistenciju uposlenika koji su sastavni dio manifestacije.

- Ove godine u "Maršu mira" učestvuju tri korisnika Terapijske zajednice - potvrdio je Kestendžić.

Svi korisnici su aktivno učestvovali u izradi ovog cvijeta i na taj način poslali poruku mira, ljubavi i solidarnosti.

(FENA)

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo