U petak počinje drugo regionalno takmičenje u hifzu Časnog Kur'ana (AUDIO) Istaknuto

02 Nov 2017

U Sarajevu u Gazi Husrev-begovoj biblioteci će od 03. do 05. novembra biti održano Drugo regionalno takmičenje u hifzu Časnog Kur'ana. Prije svečanog otvorenja takmičenja za hafize i muhafize, u petak će biti upriličen edukativni seminar o hifzu.

Organizatori ovog takmičenja su Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Fondacija „Hifz Časnog Kur'ana“ Sarajevo u saradnji sa Fondacijom „Hamed bin Halid Al-Sani“ iz Qatara.

Pokrovitelj takmičenja na kojem nastupaju hafizi, predstavnici država iz regiona je vrhovni poglavar Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović, čije prisustvo se očekuje na otvaranju.

Sa šefom Odjela za posebne vjerske programe u Upravi za vjerske poslove Rijaseta, razgovarao je Sedin Salić:

U petak 3. novembra prije svečanog otvorenja takmičenja za hafize i muhafize, bit će upriličen edukativni seminar o hifzu o temama Vrijednosti i potrebe učenja Kur'ana napamet i Metode i iskustva učenja Kur'ana napamet. Održavanje seminara je svojevrsna tradicija u organizaciji velikih takmičenja u hifzu.

Uprava za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice obavještava sve zainteresovane da će cjelokupno takmičenje od 03. do 05. novembra biti otvoreno za javnost.

Radio BIR

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo