Logo
Print this page

Hfz. Husein-ef. Čajlaković na tribini u Tutnjevcu

, Published in BiH

U petak 03. noivembra 2017. godine održana je četrdeset peta tribina u džematu Tutnjevac, Medžlis IZ-e Srebrenik.

U izuzetno lijepoj atmosferi, pred velikim brojem džematlija i omladine, blizu stotinu prisutnih, predavanje je održao hfz. Husein-ef. Čajlaković. Predavanje je održano poslije jacije-namaza. Tribina je započeta učenjem odlomka iz Kur’ana a završena je dovom. Na samom početku imam džemata Tutnjevac hfz. prof. Damir-ef. Jahić je poselamio prisutne džematlije, te imame i goste iz drugih džemata, iz drugih Medžlisa, a posebne selame i riječi dobrodošlice uputio je hfz. Čajlakoviću.

Potom je pozvao hafiza Čajlakovića da počasti prisutne savjetima i uputama.
Hfz. Husein-ef. Čajlaković je govorio o aktuelnoj situaciji u kojoj je nalaze muslimani. Govorio je o čovjekovom životu, načinu življenja po propisima vjere, a tačnije na temu “Prosječnost ne može biti odlika vjernika”. Hafiz je ukazao na odlike vjernika a šta je to što vjernik ne može imati.

Džematlije, a posebno omladina bili su prezadovoljni predavanjem hfz. Čajlakovića.
Nakon predavanje uslijedilo je druženje sa džematlijama i gostima, koji su uživali u riječima hafiza. Zahvaljujemo džematskom odboru i hfz.prof Damir ef. na trudu i nadamo se da će se ova praksa nastaviti i u budućnosti. Moramo naglasiti da je ovo četrdeset peta tribina koju organizuje džemat Tutnjevac, koje se održavaju prvog petka u mjesecu.

Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi džemat Tutnjevac i imama hfz. Damir-ef. na njihovom trudu i zalaganju, kao i sve prisutne koji su izdvojili svoje vrijeme i došli da prisustvuju ovoj tribini, a posebno našeg musafira hfz. Čajlakovića, koji nas je počastio svojim prisustvom i lijepim uputama i savjetima. Amin!

D.B.

 

Rate this item
(2 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB