Polazak učesnika Marša mira 'Srebrenica - Vukovar 2017' Istaknuto

07 Nov 2017

Dolazak učesnika Marša mira u Vukovar planiran je za 18. novembar i učešće u koloni sjećanja na žrtve Vukovara i odavanje počati žrtvama Vukovara u povodu obilježavanja 26. godišnjice stradanja.

Planirana ruta pješačenja za učesnike Marša mira je Potočari-Konjević Polje-Liplje-Nezuk-Kalesija-Tojšići-Tuzla-Ormanica-Gradačac-Modriča-Odžak-Prud-Šamac-Slavonski Šamac-Cerna-Andrijaševci-Rokovci-Vinkovci-Nuštar-Vukovar, a u maršu će učestvovati od 30 do 50 učesnika.

Ideja za organizovanje Marša mira Srebrenica - Vukovar proistekla je kao moralna obaveza preživjelih žrtava genocida iz Srebrenice, a s obzirom na činjenicu da već nekoliko godina u obilježavanju tog genocida učestvuju i građani Vukovara, koji učešćem u Maršu mira i biciklističkim ultramaratonom, dolaze da odaju počast žrtvama genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Organizatori Marša pozivaju građane da 7. novembra prisustvuju ispraćaju učesnika iz Memorijalnog centra Potočari, saopćeno je iz Organizacionog odbora Marša mira Srebrenica - Vukovar 2017.

(FENA)

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo