Logo
Print this page

Polazak učesnika Marša mira 'Srebrenica - Vukovar 2017'

, Published in BiH Featured

Dolazak učesnika Marša mira u Vukovar planiran je za 18. novembar i učešće u koloni sjećanja na žrtve Vukovara i odavanje počati žrtvama Vukovara u povodu obilježavanja 26. godišnjice stradanja.

Planirana ruta pješačenja za učesnike Marša mira je Potočari-Konjević Polje-Liplje-Nezuk-Kalesija-Tojšići-Tuzla-Ormanica-Gradačac-Modriča-Odžak-Prud-Šamac-Slavonski Šamac-Cerna-Andrijaševci-Rokovci-Vinkovci-Nuštar-Vukovar, a u maršu će učestvovati od 30 do 50 učesnika.

Ideja za organizovanje Marša mira Srebrenica - Vukovar proistekla je kao moralna obaveza preživjelih žrtava genocida iz Srebrenice, a s obzirom na činjenicu da već nekoliko godina u obilježavanju tog genocida učestvuju i građani Vukovara, koji učešćem u Maršu mira i biciklističkim ultramaratonom, dolaze da odaju počast žrtvama genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Organizatori Marša pozivaju građane da 7. novembra prisustvuju ispraćaju učesnika iz Memorijalnog centra Potočari, saopćeno je iz Organizacionog odbora Marša mira Srebrenica - Vukovar 2017.

(FENA)

Rate this item
(2 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB