Islamska zajednica u BiH: Pola miliona KM pomoći iz BiH za narod Rohinja Istaknuto

12 Dec 2017

Svečanost potpisivanja protokola o realizaciji pomoći narodu Rohinja između Islamske zajednice u BIH i Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) najavljena je za četvrtak. Potpisivanje će biti upriličeno u prostorijama Rijaseta IZ u BiH (Careva džamija, Obala Isa-bega Ishakovića 2, Sarajevo 71000), u četvrtak, 14.12.2017. godine u 11:00, javlja agencija MINA, prenosi radio BIR.

Odbor za podršku narodu Rohinja, kojeg je formirao reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović pokrenuo je akciju prikupljanja novčane pomoći za kupovinu životnih namirnica koje bi se distribuirale u izbjegličkim kampovima u Bangladešu u kojima žive prognane Rohinje. Do sada je u džamijama IZ u BiH i njenoj dijaspori, te uplatama na poseban podračun prikupljeno 500.000 KM. Ovom prilikom, predstavnici Odbora za podršku narodu Rohinja uručit će ček sa ovim iznosom predstavnicima TIKA-e koja će svojim logističkim kanalima pomoć dostaviti najugroženijim izbjeglicama iz Arakana.

Svečanosti će prisustvovati reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, ambasador Republike Turske Haldun Koç, koordinator TIKA-e za BiH Omer Faruk Alimci i predsjednik Odbora za podršku narodu Rohinja Edhem Bičakčić.

Radio BIR

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo