Medžlis IZ- Mostar: Otkriti motive paljenja automobila Šefik ef. Čavčića Istaknuto

20 Dec 2017

Glavni imam i pomoćnik predsjednika Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić i Džafer Alić jutros su posjetili Šefik ef. Čavčića imama u Zaliku kojem je noćas zapaljen lični automobil.

Pričinjena šteta na automobilu je potpuna bez mogućnosti popravke. Prema riječima Šefik ef. Čavčića ne postoje nikakvi konkretni razlozi i povodi da bi neko ciljano i namjerno atakovao na njegovu ličnu imovinu i imovinu Islamske zajednice. Tokom razgovora bilo je riječi o općem bezbjednosnom ambijentu u ovom dijelu Grada Mostara u kojem su se posljednjih mjeseci često dešavali i nasumični slični incidenti.

Glavni imam i pomoćnik predsjednika Medžlis IZ-e Mostar uz oštre osude tog vandalskog čina zatražili su od nadležnih policijskih istražnih organa da što prije otkriju počinitelje i posebno rasvijetle motive paljenja automobila, kako bi se izbjegla svaka vrsta špekulacija i nagađanja.

Automobil marke opel Astra zapaljen je sinoć oko 22:10. Policijski službenici PU Mostar izvršili su uviđaj i za dan dva, kako nam je kazao Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNK-a bit će poznat uzrok požara.

Radio BIR

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo