Porodica i zajednica : gošća Anisija Radenković Istaknuto

29 Dec 2017

Poštovani slušaoci. U 2017 godini, jednom mjesečno emitovali smo emisiju Porodica i zajednica.

Iza nas je druga sezona emitovanja ovog seriijal, koji uspješno realizuje mr. Sabrija Mehmedović, koordinatorica za brak i porodicu, ženski aktivizam i socijalna pitanja pri sarajevskom muftijstvu.

Posljednje ovogodišnje, a decembarsko izdanje emisije ''Porodica i zajednica'' poslušajte u subotu, 30.12.2017.godine od 10.00 sati.
Gošća emisije je Anisija Radenković, direktorica organizacije Hope and Homes for Children BiH.

Svako dijete treba porodicu, sigurnost, odrastanje u okruženju u kojem će moći ostvariti svoje snove, ideje i maštanja. Porodica je mjesto u kojem dijete osjeća pripadnost i gdje uvijek postoji neko uz koga može osjetiti ljubav.

Pa ipak, i pored svega, na svijetu odrastaju mališani koji ne znaju šta znači odrastati u porodici. Ponekad je to zbog bolesti ili smrti roditelja, siromaštva, bolesti djeteta, ali se može raditi i o ozbiljnom zanemarivanju i zlostavljanju djeteta, zbog čega ono više ne može ostati u svojoj porodici.

Upravo u slučajevima kada djeca ne mogu odrastati sa svojim roditeljima, važno je omogućiti djeci da odrastaju u zamjenskoj, hraniteljskoj porodici koja će se brinuti o njima. Hraniteljstvom se djeci pruža siguran dom u kojem će imati mogućnost da dobiju odgovarajući odgoj, pažnju i obrazovanje.

Kroz hraniteljstvo mnoga djeca su pronašla sigurnost porodice. Ipak, postoji još uvijek veliki broj djece koja nisu imala tu priliku. Svako od njih sanja o budućnosti, novom životu i sigurnom zagrljaju.

Dobar prijem !

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo