Logo
Print this page

Izdata urbanistička saglasnost za izgradnju Media centra IZ (AUDIO)

, Published in BiH Featured

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je danas delegaciju sarajevske općine Novi Grad povodom izdavanja urbanističke saglasnosti za izgradnju Media centra Islamske zajednice.

Delegaciju opštine je predvodio načelnik Semir Efendić koji je reisu-l-ulemu Kavazovića i predstavnike Media centra upoznao sa tokom procedure izdavanja saglasnosti i pojasnio koji su naredni koraci za izdavanje građevinske dozvole.

Zgrada u kojoj će Media centar objediniti sve medije Islamske zajednice biće izgrađena uz Bosansku džamiju u naselju Alipašino polje C faza, čija je izgradnja u toku.

Prijemu u Kabinetu Reisu-l-uleme osim načelnika općine Novi Grad Semira Efendića i njegovih saradnika prisustvovali su i Mesud Smajić, predsjednik Nadzornog odbora Media centra, direktor RTV IZ BIR Nedim Hrbat i direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Ismail Smajlović. Direktor Smajlović je za radio BIR istakao da je izdavanje urbanističke saglasnosti značajan korak u obezbjeđivanju boljih uslova za rad svih uposlenih u medijima Islamske zajednice.

Rijaset IZ je polovinom 2017. godine sa Opštinom Novi grad pokrenuo postupak za dobijanje saglasnosti za gradnju Media centra na nekoliko lokacija i kao najbolja je izabran upravo prostor uz Bosansku džamiju na Alipašinom polju. Opština je potvrdila inicijativu te je izdavanjem urbanističke saglasnosti omogućila nastavak administrativnih procedura koje bi omogućile izgradnju budućeg Media centra. Direktor Smajlović je istakao da će se u budućem periodu raditi na stručnoj obradi idejnog rješenja kako bi Centar bio što funkcionalniji i na dovršavanju odgovarajućih administrativnih procedura za dobijanje građevinskih dozvola. Izrazio je nadu da će to omogućiti započinjanje građevinskih radova u toku 2018. godine.

Radio BIR

 

Rate this item
(3 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB