Rijaset: Direktor RTV BIR Nedim Hrbat imenovan za v.d. direktora Media centra Istaknuto

15 Feb 2018

Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana 42. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici je usvojen i upućen u daljnju proceduru Nacrt Izvještaja o radu Rijaseta za 2017. godinu.

Nakon nedavnog sastanka Reisu-l-uleme sa imamima zvorničkog područja pokrenuta je inicijativa, koju je Rijaset prihvatio, o organizovanju sergije za socijalne programe za pomoć organima IZ u zoni genocida. Tim povodom Rijaset je razmatrao i druge mjere koje bi trebale zaustaviti ili barem usporiti evidentan trend iseljavanja, naročito mladih iz BiH, a posebno područja Podrinja.

Razmatran je i prijedlog muftija za imenovanja rukovodilaca službi pri muftijstvima, kao i veći broj drugih odluka, pravilnika i dokumenata iz nadležnosti Rijaseta.

Data je saglasnost na Poslovnik o radu Nadzornog odbora Media centra. Dosadašnji direktor RTV BIR Nedim Hrbat razriješen je sa te dužnosti i imenovan za v.d. direktora Media centra. Istovremeno, Rijaset je dao saglasnost na Odluku NO Media centra o raspisivanju konkursa za imenovanje direktora Media centra. Na kraju se Rijaset bavio radno-pravnim statusom uposlenika i tekućim pitanjima.

(MINA)

Ocijeni
(5 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo