Otvorenje žičare i brojne manifestacije za Dan grada Sarajeva Istaknuto

05 Apr 2018

Dugo očekivanim otvorenjem Sarajevske žičare, održavanjem svečane sjednice Gradskog vijeća te brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama i ove godine bit će obilježen 6. april, Dan grada Sarajeva.

Program obilježavanja rođendana Sarajeva predstavio je danas  u Vijećnici gradonačelnik Abdulah Skaka, koji je pozvao sve građane da sutra dođu na svečanu panoramsku vožnju žičarom.
 
Između ostalog, najavio je otkrivanje ploče posvećene  "Rami Biberu", što je bila želja donatora i Sarajlija te kazao da će sutra biti otvorena izložba "Uspomene" u ulici Sarači te  Prvo ulično bijenale grafike "Grafičko proljeće u Sarajevu" ispred Gradske tržnice.
 
I ovom prilikom, zahvalio je porodici Hofferman, koja je  donirala značajna sredstva za Sarajevo i žičaru te pozvao sve građane da budu dio programa, jer "Trebević opet silazi u grad".
 
Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajevo Igor Gavrić najavio je i održavanje svečane sjednice u Vijećnici na kojoj će ugostiti 30 delegacija iz svijeta.
 
Također je istakao da će sutra biti uručene i Šestoaprilske nagrade, Plakete Grada Sarajeva, nagrade za izuzetno sportsko zalaganje te  za hrabrost.
 
Javno preduzeće BH Pošta danas je u okviru obilježavanja Dana Grada Sarajeva predstavilo i poštansku marku "Obnovljena Sarajevska žičara" koja je odštampana u tiražu od 10.000 primjeraka.
 
(FENA)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo