Logo
Print this page

II Konferencija o porodici Roditeljstvo -podrška i izazovi (AUDIO)

, Published in BiH Featured

U Gazi Husrev-begovom hanikahu u Sarajevu održana je press-konferencija o “ II Konferenciji o porodici” koja će biti održana 18. aprila ove godine u Gazi Husrev-begovoj biblioteci. Ova koferencija je pod pokrovoiteljstvom reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazovića.

Direktor Uprave za vjerske poslove mr. sc. Nusret Abdibegović je istakao da bračna zajednica, porodica, ima ključnu ulogu u očuvanju ljudskog roda, poroda i harmoničnog života na zemlji.

Direktor Kantonalne javne ustanove “Porodično savjetovalište” Senad Alić je izrazio veliko zadovoljstvo i zahvalnost Rijasetu IZ što su pozvani da budu suorganizatori ove značajne konferencije o porodici.

Dr. Safija Malkić ispred Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH je predstavila program II konferencije o porodici i istakla da su porodica i unutarporodične veze i odnosi pod utjecajem različitih novih, modernih, savremenih pristupa i ideologija.

Na samom kraju obratio se i direktor Gazi Husrev-begove biblioteke Osman Lavić koji je naglasio da je ova ustanova stoljećima bila domaćin ovako bitnim temama kao što je roditeljstvo-podrška i izazovi.


II Konferenciji o porodici”  će biti održana 18. aprila ove godine u Gazi Husrev-begovoj biblioteci.

 

Radio BIR

 

Rate this item
(5 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB