Samir-ef. Camić: Zasijat ćemo, ako Bog da, oko 210 duluma pšenice i 200 duluma kukuruza (AUDIO) Istaknuto

07 Nov 2018

Medžlisi IZ-e Bijeljina i Janja raspolažu s određenim površinama poljoprivrednog vakufskog zemljišta. Uvidjevši značaj ovih vakufskih parcela, rukovodstvo ovih medžlisa osmislilo je projekte koji za cilj imaju kultivisanje vakufske imovine.

Realizujući u proteklom periodu jednu po jednu fazu projekta, ova dva medžlisa danas raspolažu sa vlastitom mehanizacijom koja je potrebna za obrađivanje vakufskog zemljišta, u fazi su širenja parcela i zasada na njima, a prihode od prodatih usjeva usmjeravaju u aktivnosti medžlisa.

U emisiji Tuzlanska hronika, u srijedu 7. novembra 2018. god., o ovoj temi smo razgovarali sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Samir-ef. Camićem, koji je istakao da su u toku radovi na vakufskim parcelama i da su u planu na jesen zasijati 210 duluma pšenice, a na proljeće 200 duluma kukuruza.

 

Glavni imam Camić je govorio i o aktivnostima Mektebskog centra u Bijeljini, kao i o završetku izgradnje svih džamija u ovom medžlisu i brojnim aktivnostima djece, mladih, džematlija i džematlijki.

Sa Samir-ef. Camićem je razgovarala Amina Đulović.

Snimak poslušajte na linku:

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo