U Lukavcu održani sportski susreti „25. novembar“

03 Dec 2018

Sportski susreti “25. novembar” odigrani su u subotu, 1. decembra 2018. godine, u Gradskoj dvorani u Lukavcu. Na susretima su učestvovale predstavnice 10 medžlisa s područja Muftiluka tuzlanskog, i to iz Gračanice, Gradačca, Janje, Kalesije, Kladnja, Srebrenika, Tuzle, Zvornika, Živinica i Lukavca kao domaćina.

Susreti su organizirani u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, te je zbog toga upriličen i čas historije kojeg je održala profesorica Maida Šutić.

Prisutnim djevojkama obratila se Hasiba Saračević, koordinatorica za brak i porodicu i ženski aktivizam Muftijstva tuzlanskog, a sportski dio vodila je Mediha Numanović-Buljubašić, profesorica tjelesnog odgoja u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Pobjednice susreta u odbojci su:

I mjesto: Medžlis Puračić
II mjesto: Medžlis Zvornik
III mjesto: Medžlis Tuzla

U stonom tenisu najuspješnije su bile:

I mjesto: Hava Malkić, MIZ Gračanica
II mjesto: Sumbila Zulić, MIZ Kalesija
II mjesto: Amina Gogić, MIZ Kladanj

Sportski susreti “25. novembar” je projekat sportsko-edukativnog karaktera kojeg je ove godine organizovala Mreža mladih i Odjel za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog zajedno s Medžlisom Islamske zajednice Puračić, čiji su koordinatori odjela za rad s mladima i odjela za brak i porodicu Tarik Aganović i Amina Karić, dali značajan doprinos u realizaciji ovog projekta. Projektom je koordinirao hafiz Abdullah-ef. Kapo, koordinator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog.

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo