Logo
Print this page

Turska će finansirati završetak izgradnje studentskog doma Fakulteta islamskih nauka

, Published in Društvo

Generalna direkcija za vakufe Republike Turske i Uprava za vjerske poslove pomoći će izgradnju studentskog doma Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Generalna direkcija za vakufe obezbijedit će sredstva za studentski dom, a Uprava za vjerske poslove sredstva za klimatizaciju konferencijske sale i prostorija nastavnog kadra.

Dekan Fakulteta Zuhdija Hasanović zahvalio je ambasadoru Republike Turske u Sarajevu Haldunu Kocu i savjetniku za vjerska pitanja Hasanu Atliju koji su posjetili Fakultet i studentski dom čija izgradnja je u toku.

- Drago mi je što smo bili u prilici da se zahvalimo narodu i Vladi Turske za svu pomoć koju godinama pružaju i Fakultetu islamskih nauka i Islamskoj zajednici u BiH. Posebno želim naglasiti pomoć koju je osigurala Generalna direkcija vakufa Turske koja osigurava da se svi radovi na studentskom domu Fakulteta islamskih nauka dovedu do kraja - izjavio je Hasanović.

Dodao je kako je to izuzetno značajno ne samo za studente koji će biti u prilici tu stanovati nego i općenito za kvalitet studija na Fakultetu islamskih nauka.

Turski ambasador Koc izjavio je kako ih usrećuje to što su dobri bilateralni odnosi Turske i BiH nastavljeni i na nivou Fakulteta islamskih nauka. Podsjetio je i na podučavanje turskog jezika u školama u Bosni i Hercegovini.

(AA)

Rate this item
(5 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB