Logo
Print this page

Halka hadisa u Srebreniku

, Published in Društvo

U petak večer, 17.03.2017. godine, u centralnoj srebreničkoj džamiji nakon akšam-namaza upriličena je svečanost redovna halka hadisa.

Nakon klanjanja namaza prisutne je poselamio imam džemata C. Srebrenik Emir-ef. Brašnjić, koordinator za rad sa mladima pri Medžlisu IZ-e Srebrenik, zaželio im je dobrodošlicu i zahvalio se na odzivu. U prepunoj džamiji gdje su dominirali mladi ljudi prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa Brčko mr.sc Mustafa-ef. Gobeljić. 

Nakon uvodnih obraćanja prisutne je vazu-nasihatom počastio Zijad-ef. Vehabović, glavni imam Medžlisa Puračić sa sjedištem u Lukavcu. U svom nadahnutom govoru potaknuo je sve prisutne a posebno mlade ljude da razmišljaju o vrijednostima islama te da se ponašaju u skladu sa vjerskim propisima.

Prisutnima se pridružio i glavni imam Medžlisa Srebrenik Refik-ef. Hodžić.

Halki hadisa su prisustvovali mladi iz Brčkog, Tuzle, Lukavca i Srebrenika. Sa njima su halki prisustvovali i koordinatori Medžlisa za rad sa mladima, pomenutih Medžlisa. Zajednički program izveli su mladi Tuzle i Srebrenika. Nakon klanjanja jacije-namaza upriličeno je druženje za sve prisutne u prostorijama džamije, gdje su se mladi pomenutih Medžlisa bolje upoznavali i razmjenjivali iskustva.

Ovo je projekat vrijedan pažnje kojeg vodi Emir-ef. Brašnjić uz podršku Medžlisa IZ-e Srebrenik.

D.B.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB