„Bajramske priče“ - Književni konkurs za najbolju neobjavljenu bajramsku priču za djecu i omladinu Istaknuto

17 Apr 2017

Kulturno udruženje „Musa Ćazim Ćatić“ sa sjedištem u Münchenu i Odžaku raspisuje književni konkurs za najbolju neobjavljenu kratku priču za djecu i omladinu sa tematikom Bajrama i bajramskih običaja i dodjeljivanje književne nagrade „Musa Ćazim Ćatić“ kategorije „Bajramske priče“ s ciljem da se bajramski običaji i ljepote tog velikog praznika kroz pero sačuvaju za nove naraštaje.

"Želimo da sve priče budu podastrijete značaju bajramskih blagdana u kojima se u slozi i ljubavi bratski dijele sve ovozemaljske radosti i neblagodati sa rodbinom, komšijama i prijateljima ma koje god vjeroispovijesti bili." - navode organozatori.

Na konkursu za književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“, kategorije: Bajramske priče za najbolju neobjavljenu kratku bajramsku priču,  koji je bio raspisan do 12. marta 2016. godine,  prispjelo je 57 priča.

Na odzivu učesnika mogu pozavidjeti i neki poznatiji tradicionalni natječaji,  što ukazuje da su organizatori konkursa,  na čelu sa predsjednikom Huseinom Huskom Ismailovićem,  na dobrom putu da ovaj konkurs učine renomiranim i prepoznatljivim u Bosni i Hercegovini,  ali i diljem svijeta,  gdje god žive svi oni kojima su bajramski blagdani u srcu,  što najbolje svjedoči da su priče pristizale iz svih krajeva svijeta,  pa čak iz Australije i Turske.

Radio BIR

 

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo