Ministar Edin Ramić u posjeti povratnicima u Foči: Foča primjer da se radom može poboljšati stanje povratnika Istaknuto

16 Maj 2017

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je danas Foču gdje je sa predsjednikom Skupštine opštine Foča Izetom Spahićem obišao povratnike i razgovarao o stanju u bošnjačkoj povratničkoj zajednici u ovom gradu.

Ministar Ramić je posjetio Musličku džamiju u Donjem Polju gdje se sastao sa glavnim imamom Miralemom ef. Hodžićem, te sa predstavnicima bošnjačke zajednice u ovom kraju. Također, ministar Ramić se sastao sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem, gdje je potpisan sporazum o sufinansiranju infrastrukturnih objekata u povratničkim zajednicama u ovoj opštini.

„Danas smo u Foči potpisali i sporazume o novim projektima sa načelnikom Foče, sa muftijom Remzijom ef. Pitićem obišli smo gradilište Aladža džamije, posjetili nekoliko povratničkih porodica.

Važna je nedavna posjeta predsjednika Izetbegovića, ali i ovi susreti danas jer vraćaju vjeru u nastavak djelovanja na održivom povratku. Bošnjačka zajednica predvođena predsjednikom Skupštine opštine Foča napravila je veliki iskorak, realiziramo ozbiljne projekte i vraćamo povjerenje povratnika u institucije“, kazao je ministar Ramić.

„Foča je temelj povratka u jugoistočnom dijelu RS-a, te je važno da sa Višegradom i Trebinjem gradi jednu vezu, u kojoj moramo pomagati izolirane zajednice, voditi računa o pojedinačnim potrebama starih i iznemoglih. Također, trebaju nam mladi ljudi koje ćemo podržati u razvoju biznisa i ulaganju u poljoprivredu. Prilika ima, te sam uvjeren da zahvaljujući vrijednom radu i zalaganju dolaze vedriji dani za naše povratnike“, dodao je ministar Ramić.

Prilikom posjete su obiđeni infrastrukturni objekti i putna komunikacija čija je izgradnja završena u 2016. godini, a sufinansirani su od strane Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo