Povelja za životno djelo „Hasan Kaimija“ profesoru Enesu Pelidiji (AUDIO) Istaknuto

05 Jun 2017

Povelja „Hasan Kaimija“ za životno djelo, koja se dodjeljuje u okviru kulturno-vjerske manifestacije „Dani Hasana Kaimije 2017“, bit će dodijeljena dr. Enesu Pelidiji.

Ovu informaciju novinarima je u ponedjeljak 5. juna 2017. na press konferenciji održanoj u Tuzli, saopštio Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski. On je naglasio da će nagrada biti dodijeljena u petak 9. juna 2017. godine u Zvorniku, na svečanosti otvaranja manifestacije.

-Kulturno-vjerska manifestacija „Dani Hasana Kaimije“ je jedna od najznačajnijih koje se organizuju u povratničkim mjestima. Posebno nas raduje da se pojavio veliki interes za manifestaciju i izvan Zvornika. Zvornik je grad bogate povijesti kojem mnogo dugujemo, a ovom manifestacijom mi želimo afirmirati univerzalne vrijednosti, - kazao je muftija Fazlović.

Organizatori manifestacije su Muftijstvao tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Zvornik.

U petak 9. juna 2017. bit će dodijeljene još dvije nagrade: za najbolje djelo iz oblasti nauke, objavljeno 2015. i 2016. godine, te specijalna nagrada „Hasan Kaimija“ u povodu 15 godina održavanja ove manifestacije. Dr. Sead-ef Seljubac saopćio je da će nagrada za najbolje djelo pripasti dr. Halidu Buliću za djelo „Teme iz lingvističke bosnistike“, objavljeno u izdanju Instituta za bosanski jezik i književnost Tuzla, a Mustafa-ef. Muharemović, predsjednik Medžlisa IZ Zvornik, saopćio je da će specijalna nagrada „Hasan Kaimija“ pripasti dr. Ibrahimu Pašiću.

Podsjetimo, kulturno-vjerska manifestacija „Dani Hasana Kaimije“ održava se u Zvorniku od 25. maja do 18. juna 2017. godine po 15. put. Dio sadržaja će biti realiziran u Sapni, Bratuncu i Tuzli.

Radio BIR/BMG

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo