Humanitarna akcija planinara realizirana pohodom na najviši vrh Igmana

06 Nov 2017

Akcija planinara za pomoć porodici Hrnjak iz Jablanice realizirana je u subotu humanitarnom planinarskom turom čiji je cilj bio najviši vrh planine Igman kod Sarajeva, Crni vrh, (1647 m n/v), saopćeno je iz Stanice planinarskih vodiča Sarajevo, koja je organizirala akciju. Planirana ruta kretanja je bila Veliko polje - Crni Vrh - Matine kolibe - Malo polje, a trajala je oko pet sati.

Prikupljenih oko 2.000 KM bit će proslijeđeno za Nermu Hrnjak, samohranu majku troje djece iz sela Zlate kod Jablanice. Prikupljanje novca je još u toku, do 10. novembra, kada će biti uručen.

Novac se može uplatiti na žiro račun Stanice planinarskih vodiča Sarajevo, 3387202277668449 kod UniCredit Banke d.d., Svrha: Humanitarna tura Igman 2017.g

Namjera Stanice planinarskih vodiča Sarajevo da ovaj pohod humanitarnog karaktera postane tradicionalan je i ostvarena budući da se organizira četvrti put zaredom.

Humanitarnoj akciji odazvali su se mnogi ljubitelji prirode i članovi planinarskih društava iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Učestvovalo je 197 planinara od kojh najmlađi ima četiri, a najstariji 72 godine.

Po završetku humanitarne ture organizirano je planinarsko druženje u domu “Prijatelj prirode” na Malom polju planine Igman.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo