Dokazani prijatelj Bosne i Bošnjaka Istaknuto

27 Nov 2017

"Što god vi udijelite, On će to nadoknaditi, On najbolje opskrbljuje." (Prijevod značenja Saba, 39) " ... a za dobro koje učinite Allah sigurno zna." (Prijevod značenja El-Bekara, 215)

"Imetak koji udjelite drugima u vašu je korist, ono što udjelite drugima neka bude samo Allahu za ljubav - a ono što od imetka udjelite drugima nadoknadit će vam se potpuno, neće vam biti učinjeno krivo!" (Prijevod značenja El-Bekara, 272) U hadis kudsijju kojeg prenosi Ebu-Hurejre r.a. Allah je rekao: "O sine Ademov! Udijeli, pa ću i Ja tebi udijeliti!" (Buharija).

Prijatelji Prosvjetitelja Srebrenik Havuša Omerović i njeni prijatelji već dugo godina pomažu one kojima je pomoć drugog neophodna. Nekoliko godina realizuju projekte pomoći narodu Bosne i Hercegovine, a posebno narod Podrinja.

U nizu projekata je i projekat za djecu Podrinja. Oni nekoliko godina stipendiraju djecu koja pohađaju osnovnu školu, obezbjeđuju im školski pribor, organizuju im ekskurzije, donacija kompjutera i ostale opreme za školu u Konjević Polju, a posljednji u nizu je projekat paketi i novčana pomoć za djecu povratnike u Osat, općina Srebrenica. Tim povodom obradovano je 21 dijete.

Prema riječima hadžije Bekira Osmanovića, člana općinskog tima Prosvjetitelja Srebrebrenik, Havuša i njeni su veliki prijatelji Prosvjetitelja i do sada su realizirale mnogo projekata i zavređuju našu pažnju.

Svako toliko pozovu i pitaju šta je to neophodno narodu Bosne, djeci Podrinja, te preko nas, članova Prosvjetitelja, realiziraju te projekte-ističe hadžija Osmanović.

Ovom prilikom donirano je 21 paket za 21 dijete. Paketi su sadržavali slatkiše, pribor, odjevne predmete, igračke, a Prosvjetitelj Srebrenik je svako dijete novčano nagradio.

Zahvaljujemo ovim hrabrim prijateljima Havuše na svim donacijama i projektima koje su realizirale za potrebe onih kojima je pomoć drugog neohodna.

Molimo Allaha dž.š. da nagradi svakog ko je na bilo koji način doprinio da se pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, da im Allah uveća nafaku.

Amin!

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo