Poznat termin za takmičenje u hifzu 30. džuza Kur'ana Istaknuto

06 Dec 2017

Drugo takmičenje u hifzu 30. (Amme) džuza Časnog Kur'ana za polaznike i polaznice mektebske nastave održati će se 10. februara 2018.godine, najavljeno je iz Odjela za hatabet, vaz i misijsko djelovanje Rijaseta Islamske zajednice.

U ponedeljak, 04. decembra 2017. g . direktor Uprave za vjerske poslove, mr. Nusret ef. Abdibegović i šef Odjela za posebne vjerske programe Ibrahim Ahmetagić posjetili su K.C. „Kralj Fehd“ u Sarajevu. Prilikom posjete održan je radni sastanak sa dr. Muhamedom Alu Šejhom, direktorom Kulturnog centra. Sastanku je prisustvovao i dr. Džemal Muslih, direktor Fondacije za hifz Časnog Kur'ana iz Sarajeva.

Na sastanku je razmatrana priprema i organizacija Drugog takmičenja u hifzu 30. (Amme) džuza Časnog Kur'ana za polaznike i polaznice mektebske nastave uzrasta do 12 godina. TOm prilikom je dogovoreno da se takmičenje održi u K.C. „Kralj Fehd“ u subotu 10. februara 2018. g.

"Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane takmičare, kao i njihove vrijedne muallime, da svojim učešćem i prisustvom uveličaju ovo respektabilno takmičenje" - navodi se u saopštenju Odjela za hatabet, vaz i misijsko djelovanje.

Radio BIR

 

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo