Dodijeljeno 14 stipendija za najuspješnije studente Fakulteta islamskih nauka

27 Dec 2017

Potpisivanjem ugovora o stipendiranju dodijeljeno je 14 stipendija za najuspješnije studente Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Stipendije su uručili direktor Uprave za nauku i obrazovanje Ibrahim Begović i dekan Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Zuhdija Hasanović.

„Dodjelom ovih stipendija željeli smo pojačati kvalitet kadrova koji su budućnost Islamske zajednice jer se stipendije dodjeljuju samo studentima Teološkog i Imamskog smjera. Ovi studenti su pokazali da cijene Fakultet islamskih nauka i obrazovanje i vrijednosti koje on nudi i nadamo se da će u budućnosti, bez obzira u kakvom poslovnom okruženju djelovali, biti dobri misionari i reprezenti Zajednice“, kazao je direktor Begović izrazivši nadu da će se ovakve stipendije dodjeljivati i u narednim godinama.

Fakultet islamskih nauka je kandidovao listu studenta za dodjelu posebnih stipendija koju je Uprava za nauku i obrazovanje, nakon što je komisija razmotrila predloženu listu, proslijedila Rijasetu Islamske zajednice na usvajanje. Rijaset je ovaj prijedlog razmatrao na sjednici održanoj 17. novembra 2017. godine i donio odluku o dodjeli pomenutih stipendija.

„Ovo je značajno da se još u toku studija prepoznaju oni koji imaju potencijale i da im se to na adekvatan način prizna. Cilj ovih stipendija je samo poticaj da naši studenti budu još bolji i kreativniji u svakom pogledu, prije svega na planu obrazovanja, ali i na drugim poljima“, istakao je dekan Hasanović.

Svoje zadovoljstvo dodijeljenim stipendijama nisu krili ni studenti:

„Za nas je ovo velika čast i zadovoljstvo da je sav trud koji smo uložili kako kroz obrazovanje u medresi tako i na fakultetu na ovaj način priznat. Nadam se da će naši studenti nastaviti sa nizanjem svojih uspjeha i to ne samo na obrazovnom planu već i kada je riječ o drugim vannastavnim aktivnostima“, kazala je Amina Mujela.

Na kraju ćemo spomenuti i dobitnike ovih stipendija, za koje su sredstva u cijelom iznosu obezbijeđena iz Bejtu-l-mala Islamske zajednice: Erna Kukuljac, Davud Efendić, Amina Mujela, Rabija Hodžić, Lamija Aždahić, Ajdin Halilić, Nedžma Bahtanović, Faris Perenda, Mujesira Neimarlija, Amela Rizvanović, Bajram Didarević, Edin Matović, Ensar Latifović te Amina Bjelak.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo