Potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija iz Fonda Bejtu-l-mal 05. januara 2018. godine (AUDIO) Istaknuto

28 Dec 2017

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini će upriličiti potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija iz Fonda Bejtu-l-mal dana 05. januara 2018. godine s početkom u 13:00 sati u Gazi Husrev – begovoj biblioteci u Sarajevu. Danas je objavljen termin potpisivanja i poziv medijima da prate taj svečani događaj.

Iznos sredstava koji je za stipendije izdvojen iz Zekata ove godine iznosi 300.000KM, rekao je za radio BIR Hamed ef. Efendić.

Na konkurs koji je raspisao Ured za društvenu brigu Islamske zajednice prijavilo se ukupno 686 učenika i studenata za školsku/akademsku 2017/18.godinu. Izabrana je i objavljena rang lista stotinu učenaka i studenata.

Direktor Ureda je za radio BIR pojasnio tok izbora budućih korisnika stipendija. Hamed ef. Efendić:

"Važno je napomenuti da su to sredstva iz fonda bejtu-l-mal, odnosno sredstva zekata i sadakatu-l-fitra. Na ovaj način želimo da naše džematlije, odnosno njihova djeca povratno dobiju jedan dio tih sredstava i pokažemo da se ta sredstva koja oni daju, troše na najbolji mogući način." - rekao je Efendić.

Efendić je napomenuo da bi Stipendisti koji nisu u zahtjevu naveli broj žiro računa, trebali isti donijeti na dan potpisivanja ugovora.

Potpisivanje ugovora će se održati u petak, 05.01.2018. godine sa početkom u 13:00 sati u velikoj sali Gazi Husrev – begove biblioteke u Sarajevu. Liste stipendista moguće je pronaći na internet portalu radija BIR.

- Rang lista studenata dobitnika stipendije za 2017/18. akademsku godinu

- Rang lista učenika dobitnika stipendije za 2017/18. školsku godinu

- Rang lista studenata sa posebnim potrebama dobitnika stipendije za 2017/18. akademsku godinu

- Rang lista učenika sa posebnim potrebama dobitnika stipendije za 2017/18. školsku godinu

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je pozvao stipendiste i predstavnike medija na potpisivanje ugovora u Gazi Husrev – begovoj biblioteci u Sarajevu.

Radio BIR

 

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo