Općina Stari grad: 8.500KM za mitropolitsku stolicu Saborne crkve

01 Feb 2018

Općina Stari Grad sufinansira radove unutar Saborne crkve u Sarajevu. Ugovor o izdvajanju sredstava u iznosu od 8.500 KM, potpisali su načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i starješina Saborne crkve protojerej stavrofor dr. Vladimir Stupar.

OpćinaStari Grad i ranije je podržavala projekte i rad Saborne crkve, a prije četiri godine izdvojena su sredstva za sanaciju balkona unutar objekta, istakao je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Hadžibajrić.

„Ove godine izdvojili smo finansijska sredstva za finansiranje projekta izrade i ugradnje drvenog mobilijara u oltaru Saborne crkve u Sarajevu“, kazao je Hadžibajrić.

Kako je pojasnio protojerej Stupar radi se o posebnoj izradi mitropolitske stolice u oltaru. Saborna crkva u Sarajevu dugo nije imala mitropolita, a ustoličenjem novog mitropolita dabrobosanskog Hrizosta krajem prošle godine, odlučeno je da se pokrene ovaj projekat.

„Do sada smo imali privremeni mobilijar. Obratili smo se Općini da nam finansijski pomogne i sufinansira projekat, tako da ćemo uskoro imati novu posebno izrađenu mitropolitsku stolicu u oltaru“, pojasnio je Stupar.

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo