MIZ Srebrenica: Akcija opremanja BKC-a za potrebe omladine u Srebrenici (AUDIO) Istaknuto

20 Feb 2018

Nakon proteklih nekoliko godina izgradnje Bosanskog kulturnog centra u Srebrenici na kraju grubih radova, Medžlis IZ Srebrenica je pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za osposobljavanje izgrađenog objekta. Potrebno je oko 25 000 KM da bi se završilo vanjsko uređenje objekta i sistema grijanja.

Svaki sprat u BKC-u će imati svoju funkciju, ali opremanje objekta nije završeno, kazao je za radio BIR glavni imam MIZ Srebrenica, Damir Peštalić:

"Zadnji sprat je rezervisan za našu omladinu u Srebrenici koje ima, hvala Allahu, priličan broj ali naša omladina nema adekvatan prostor za lijepo i korisno druženje, te su i na naki način primorani da vrijeme provode na mjestima gdje muslimanska omladina ne bi trebala da bude viđena" - navode iz MIZ Srebrenica.

U prostru za omladinu, koji je cijeli zadnji sprat sa oko 170 m2, je planirano da se napravi bosanska soba i biblioteka gdje će omadina moći da se druži i uči.

Planirano je da omladina ima prostor i za rekreaciju i opuštanje, da u tom prostoru bude jedan sto za stoni tenis, bilijar, i još neke društvene igre, te dvije trake za trčanje i radionica sa alatima za omladinske projekte.

"Molimo sve naše prijatelje, poznanike i dobre ljude da se uključe u ovu hairli akciju, kako bi našoj omladini mogli ponuditi alternativu, da im ne nudimo kladionice i noćne barove, nego između ostalog i hairli projekte koji će ih zadržati u našoj domovini i našoj Srebrenici."

Uplate se mogu vršiti na slijedeće načine:


Iz Bosne i Hercegovine
Uni Credit Banka Banja Luka P.J.Srebrenice
Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici
Broj žiro računa: 5510150001486838
Sa naznakom: Za omladinski Centar

Također, moguće je vršiti uplate preko WesternUniona na ime:

Damir Peštalić i Ahmed Hrustanović

PayPal account:

PayPal.Me/AHrustanovic

Za sve informaije možete kontaktirati Medžlis na broj: ‎+38756440391, glavni imam Damir ef. Peštalić: ‎+38761656464

 

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo