U Behram-begovoj medresi održano XXI debatno takmičenje Bosne i Hercegovine Istaknuto

26 Feb 2018

Behram-begova medresa u Tuzli je bila domaćin XXI debatnog takmičenja Bosne i Hercegovine koje je održano od 23. do 25. februara. Organizator su Centar za kulturu dijaloga Bosne i Hercegovine iz Sarajeva i Behram-begova medresa u Tuzli.

Takmičenje je u petak 23. februara otvorio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović koji je kazao da su mladi, kultura i dijalog budućnost naše zemlje, te da se kulturom dijaloga dolazi i do veoma važnog dijaloga među kulturama.
Prisutnima su se obratili i direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, direktorica Centar za kulturu dijaloga Bosne i Hercegovine Sanja Vlaisavljević, pomoćnica Ministra za obrazovanje i nauku u Vladi Tuzlanskog kantona Mersija Jahić i koordinator ovog takmičenja Ahmed Omerović, profesor demokratije i ljudskih prava u Behram-begovoj medresi.

Na takmičenju je učestvovalo oko 140 učenika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Zapažene reziltate su imale i naše medrese pa je ekipno prvo mjesto osvojila Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu, a u kategoriji govorništva drugo mjesto je pripalo Aliji Mevkiću iz Behram-begove medrese.

Naziv ovogodišnje debatne smotre srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine je “Jednaki u različitosti – ne diskriminaciji”.

Generalne teme o kojima su takmičari debatirati su: Zajedništvo u školi (u Bosni i Hercegovini); Izuzeće od jednakog postupanja (gdje je najveća dobrobit od pozitivne diskriminacije) u Bosni i Hercegovini i Utjecaj medija na poticanje diskriminacije (u Bosni i Hercegovini).

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo