Sjednica Rijaseta: Pomoć za više projekata koje realizuju medžlisi Istaknuto

31 Maj 2018

Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana 47. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici su imenovani rukovodioci službi za administrativno-pravne i ekonomsko-finansijske poslove u Muftijstvu travničkom i goraždanskom. Data je saglasnost na obrasce za izvještaj o ramazanskim aktivnostima, Pravila Studentskog centra IZ, te uslovna saglasnost na Prijedlog Pravilnika o stručnoj praksi studenata Fakulteta islamskih nauka (FIN) u Sarajevu.

Rijaset IZ u BiH je usvojio prijedlog raspodjele sredstava za finansijsku podršku muftijstvima iz domena Odjela za brak i porodicu i Prednacrt Pravilnika o organizaciji i radu medžlisa.
Također je na prijedlog Ureda za društvenu brigu i Uprave za ekonomske poslove odobreno izdvajanje pomoći za više projekata koje realizuju medžlisi IZ u BIH i za socijalno ugrožene kategorije društva, kao i za udruženja koja im pružaju podršku.

U okviru dnevnog reda današnje sjednice razmatrano je i više pitanja iz domena radno-pravnog statusa uposlenika Rijaseta, među kojima je i davanje saglasnosti Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu za raspisivanje Konkursa za izbor akademskog osoblja- nastavnika za naučnu oblast Hadis i davanje saglasnosti za izbor i imenovanje direktora Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka i bibliotekara i referenta na fonoteci i muzeju u Gazi Husrev-begovoj biblioteci.

(MINA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo