G. Hasan Atli posjetio Upravu za obrazovanje i nauku Istaknuto

21 Jun 2018

U srijedu, 20. juna 2018. godine gHospodin Hasan Atli, savjetnik za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske, posjetio je Upravu za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Gospodina Atlija primio je Ibrahim-ef. Begović, direktor Uprave i dr. Nezir Halilović, šef Odjela za vjeronauku u ovoj upravi.

G-din Atli je obavijestio direktora o odluci Diyaneta da i ove godine bude domaćin nagradne ekskurzije koju Rijaset putem Uprave organizuje za najuspješnije takmičare vjeronauke kroz redovna takmičenja kao i takmičenje iz SIRE – životopisa Allahovog Poslanika, a.s. Direktor Begović je zahvalio Diyanetu, Ambasadi RT i gospodinu Hasanu Atli na podršci koju pružaju radu odgojno-obrazovnih i naučnih ustanova Islamske zajednice kao i
projektima u oblasti vjeronauke.

Obostrano je ocijenjeno da je saradnja veoma dobra te istaknuto da ima prostora za njeno obogaćivanje ta se govorilo o nastavku i razvoju saradnje Ureda savjetnika za vjerska pitanja Ambasade Republike Turske i Uprave za obrazovanje i nauku u oblastima iz nadležnosti ove uprave uz prijedlog novih projekata, posebno u oblasti visokog školstva.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo