Zdravlje kurbana: Edukacija za koordinatore akcije Kurbani 2018 Istaknuto

06 Avg 2018

Ured za finansijske i ekonomske poslove Islamske zajednice u BiH je u Gazi Husref-begovoj biblioteci organizovao edukaciju za koordinatore akcije Kurbani 2018 sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Koordinatorima su predstavljene zakonske procedure za adekvatno postupanje sa kurbanima i kontrolu njihovog zdravlja kroz neophodnu prateću dokumentaciju.

Edukaciju je vodio veterinarski konsultant IZ doc.dr. Sanin Tanković. Naročito je skrenuo pažnju na opasnosti od bolesti bruceloze koja se prenosi sa životinja na ljude. Kao glavni cilj edukacije izdvojio je informisanje o dokumentaciji koja mora pratiti svaki kurban.


Šef odjela za ekonomske poslove Bilal Memišević je rekao da je edukacija organizovana tragom fetve koju je izdalo Vijeće muftija i reisu-l-ulema Islamske zajednice o pitanju organizacije kurbana i kurbanskih kožica. 

Prezentaciji su prisustvovali su koordinatori koji na direktan ili indirektan način učestvuju u realizaciji projekta Kurbani 2018 te su iskoristili priliku da obnove i dopune znanja koja su i ranije primjenjivali.

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo