Logo
Print this page

„Ništa nevažno“: Svijet u očima fotografa

, Published in Najave

U novom izdanju emisije „Ništa nevažno“ razgovaramo s Lamijom Keso, mladom fotografkinjom iz Gornjeg Vakufa i aktivnom članicom Mreže mladih.

Kroz razgovor saznajemo koji su glavni motivi za bavljenje fotografijom, koji su uvjeti za kvalitetnu fotografiju, kako i kada se javila ljubav za kreiranjem novih priča kroz objektiv kamere. Lamija je, kroz svoj primjer pokazala da sve što se hoće, to se i može uz kontinuiran rad i trud, a tome svjedoči i njena želja za organiziranjem prve samostalne izložbe koja akcentizira ljudsku sreću kroz inspirativne motive iz svakodnevnice.

Pored toga, donosimo vam i nešto više o fotografima, kakav je posao kojim se bave i kakav je proces nastajanja jedne fotografije, odnosno, donosimo činjenice „iza kulisa“ kako izgleda svaka etapa izrade do momenta kada dobijemo gotov proizvod-fotografiju na kojoj uvijek izgledamo divno i nasmijano. Podsjećamo mlade ljude da svoje snimke i prijedloge šalju na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kako bi bili dio rubrike „Moj prostor“ i time doprinesu velikoj zajednici društva mladih.

Emisiju pratite subotom od 18:00 sati. Emisiju uređuje i vodi Kerim Sefer.

Rate this item
(2 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB