Općina Centar - Završena faza projekta razvoja motorike kod predškolske djece

03 Jan 2019

Krajem 2018. godine okončana je realizacija faze projekta "sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta", kroz koji se razvijaju motoričke osobine i sposobnosti kod djece predškolskog uzrasta.

Općina Centar Sarajevo za ovu namjenu izdvojila je 30.777 KM, realizator programa je JU "Centar za sport i rekreaciju", a vježbe za predškolce su izvođene u sportskoj sali FIS-a dva puta sedmično po 40 minuta, saopćeno je iz Općine Centar.

- Projekt realizujemo već šesnaestu godinu. Polaznici su djeca od pet i šest godina koja dolaze iz devet vrtića s područja Općine Centar. S oko 280 polaznika radili smo najosnovnije vježbe koje razvijaju motoričke osobine i sposobnosti, prije svega vježbe za razvoj koordinacije i za razvoj ravnoteže i preciznosti. Djeca dolaze autobusima, a nakon završetka programa vraćaju ih u njihove vrtiće - objasnio je nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja Adis Mušanović.

Na početku realizacije projekta obavljeno je testiranje antropometrijskih karakteristika, te motoričkih funkcionalnih sposobnosti djece. Posljednjih pet godina u programu je učestvovalo 1.930 djece predškolskog uzrasta.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo