Logo
Print this page

Goraždanski atletičari učestvuju na 1. Unusual maratonu u Sarajevu

, Published in Magazin

Goraždanski atletičari Emir Hastor i Zaim Šuman učestvovat će na prvom Unusual maratonu u Sarajevu, čiji je organizator Atletski klub Novi Grad.

Riječ je o novom vidu trkačke manifestacije u BiH na kojoj mogu učestvovati rekreativci i profesionalci, a ona će biti humanitarnog karaktera.

Goraždani za Fenu ističu da su se rado prijavili za učešće, kako bi bar dijelom pomogli liječenje dječaka Rijada Dubrovca iz Živinica.

- Željeli smo pomoći akciju "Trčimo za Rijada", a ovaj maraton je poseban po tome što učesnici mogu "prodavati" svoje kilometre i prikupljeni novac donirati Rijadu Dubrovcu koji boluje od cerebralne paralize. Danas devetogodišnji dječak koji je rođen kao sedmanče, ostao je sa samohranim ocem i nalazi se na poliklinici u Dubrovniku na liječenju, sa željom da jednog dana samostalno prohoda, i mi želimo pomoći koliko možemo - ističu.

Pojašnjavaju da je maraton dug 42,2 kilometra i da svi oni koji žele mogu podržati akciju „kupovinom“ kilometara.

- Cijena jednog kilometra iznosi minimalno 10 KM i svaki građanin ili moj facebook prijatelj može kupiti kilometre tako što će nam se javiti i dobit će sve detalje. Naravno pomoć se prikuplja i uplatom na žiro račun za malog Rijada. Odziv je već i više nego dobar, jer od objave da učestvujemo u maratonu telefoni ne prestaju da zvone, ljudi se javljaju i mogu reći da sam već „prodao“ preko 20 kilometara - kaže Emir Hastor.

Njegov klupski kolega i trener Zaim Šuman ističe takođe da je ponosan što će prva utrka članova Atletskog kluba Goražde u ovoj godini biti humanitarnog karaktera.

- Generalno je ovo prvi put da učestvujemo u maratonu ovog tipa i nadamo se da će nas podržati naši sugrađani u ovoj humanoj misiji, i da ćemo koliko toliko pomoći dječaku Rijadu - kazao je Šuman.

Prvi Unusual maraton bit će održan 20. januara u Sarajevu.

(FENA)

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB