U Goraždu potpisivanje sporazuma za sanaciju i izgradnju 119 stambenih jedinica

10 Jan 2019

U Goraždu će danas, u organizaciji Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, biti potpisan sporazum o saradnji za četiri podprojekta koji će se na području BPK-a provoditi u okviru Projekta CEB II – "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja“.

Sporazum će potpisati federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić s premijerom BPK-a Goražde Emirom Okovićem i resornom kantonalnom ministricom Sabirom Bešlija, te gradonačelnikom Goražda Muhamedom Ramovićem.

Riječ je o implementaciji tri podprojekta za objekte u vlasništvu Grada Goražda i jednog podprojekta za objekat u vlasništvu Bosansko-podrinjskog kantona, a čija ukupna vrijednost iznosi blizu 5,5 miliona eura. Sredstva su osigurana iz kreditnog zaduženja od skoro 2,7 miliona eura, dok je ostatak sredstava doprinos grada i kantona kroz osiguranje zemljišta i dozvola te priključenja na infrastrukturu.

Sporazum obuhvata sanaciju 65 postojećih stambenih jedinica za 191 korisnika i izgradnju novog stambenog objekta sa 24 stambene jedinice u kojima će biti smješteno 49 korisnika. Također podrazumijeva sanaciju postojećeg i izgradnji novog dijela objekta Staračkog doma u Goraždu smještajnog kapaciteta za 80 korisnika sa pratećom infrastrukturom, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo