Održan godišnji forum „Stanje i perspektive povratka u entitet RS“ (AUDIO) Istaknuto

21 Feb 2019

U organizaciji Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u Doboju je jučer održan godišnji forum „Stanje i perspektive povratka u entitet RS“.

Skup, koji je okupio učesnike iz povratničkih zajednica u RS-u, otvorio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

Člana Predsjednistva BiH Šefika Džaferović za Radio BIR prokomentarisao je podnaslov panela '' Različite perspektive građanskog organizovanja - Izborni sistem u RS-u, POVRATNICI IZMEĐU formalnog političkog djelovanja kroz nevladine organizacije - šta nas dijeli , šta nas spaja ?!

Boreći se za obnovu infrastrukture Bošnjaci povratnici u Republiku Srpsku izgubili su bitku na političkom polju i gube bitku na opstanku, ostanku i zapošljavanju smatra potpredsjednik entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić.

On je kao panelista na godišnjem forumu ''Stanje i perspektive povratka u RS'' upozorio kako je ''stanje na terenu puno složenije nego što se čini''.

Razvoj privrede i investicijski projekti za mala i srednja preduzeća zalužuju najveću pažnju ovog skupa, naglasio je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Ovaj skup je rezultirao donošenjem zaključaka i smjernica važnih za perspektivu povratka u entitetu RS.

Radio Bir

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo