MIZ Kakanj: Press konferencija ''Sigurnost djece i mladih na internetu'' (AUDIO) Istaknuto

02 Mar 2019

U Multimedijalnoj sali Medžlisa IZ Kakanj održana je konferencija pod nazivom ''Sigurnost djece i mladih na internetu'' koju predvodi Mreža mladih Kakanj zajedno u saradnji sa World Visionom.

Vrijeme u kojem živimo donosi nam brojne probleme i izazove a jedan od njih je svakako problem vezan za sigurnost djece i mladih na internetu, poručio je koordinator Mreže mladih Ermin ef. Zahirović.

Glavni imam MIZ Kakanj mr. Sulejman ef. Čeliković je istakao da je strateška opredjeljenost Medžlisa usmjerena ka jačanju vlastitih servisa kako bi se na što efikasniji način radilo sa mladima koji spadaju u prioritete.

Stručna saradnica za saradnju sa nevladinim organizacijama u Upravi za vanjeske poslove i dijsaporu Rijaseta IZ u BiH Medina Mehmedović – Mulalić naglasila je da Islamska zajednica u skladu sa svojom misijom brige o vjernicima smatra važnim djelovati u skladu sa potrebama mjesta i vremena.

Sveukupni cilj ovog projekta jeste doprinijeti većoj sigurnosti djece i mladih na internetu i u korištenju mobilnih uređaja, pametnih telefona i sl. Na području općine Kakanj ovaj projekat je prvi sistematski pristup rješavanju problema sigurnost djece i mladih na internetu.

Radio BIR

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo