Logo
Print this page

Održana sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

, Published in Društvo

Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana sedma redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Rijaset je razmatrao tekst Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu i dao svoju saglasnost na ovaj dokument, kao i na Sporazum o ostvarivanju akademskih prava i obaveza Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici u sastavu Univerziteta u Zenici. Pozitivno je razmatran i prijedlog za davanje saglasnosti za raspisivanje konkursa za prijem studenata u dom Studentskog centra Islamske zajednice za akademsku 2019/2020. godinu.

Rijaset je dao saglasnost na potpisivanje sporazuma o saradnji između Instituta za jezik i Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Razmatran je Izvještaj o evaluaciji nastavnih programa islamske vjeronauke i pokrenuta procedura izmjena i dopuna nastavnih programa islamske vjeronauke u osnovnim i srednjim školama.

Rijaset je također rješavao i radno-pravni status uposlenika organa i institucija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB